Welke sport opleidingen zijn er?

Er zijn tegenwoordig zo veel verschillende opleidingen, dat we door de bomen haast het bos niet meer kunnen zien. Gelukkig weten jullie, als bezoekers van deze site, dat jullie sporten heel leuk en interessant vinden. En raad eens?! Er bestaan natuurlijk verscheidene sportopleidingen. Op verschillende niveaus, en in verschillende plaatsen. Deze opleidingen worden over het algemeen als erg leuk ervaren: het is actief, de stages (https://www.nustage.nl/) zijn leuk, de leerstijl is fijn, etc. In dit artikel zullen we een paar (grote) sportopleidingen bespreken!

ALO: Academie voor Lichamelijke Opvoeding

Dit is een opleiding op HBO-niveau: het is een lerarenopleiding voor lichamelijke opvoeding. De ALO zit in meerdere steden in Nederland. Ze vestigen zich in: Zwolle, Den Haag, Eindhoven, Nijmegen, Groningen en Amsterdam. De reviews over deze opleiding zijn positief. Hij is erg gericht op het werkveld, waardoor je een goede indruk krijgt. Zo loop je in het eerste jaar al stage. Mocht je het toch niet zo leuk vinden, dan ben je daar bij deze opleiding al snel achter. Verder is er sprake van een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Wat je leert kun je daarna gelijk toepassen. De sfeer is ook goed: niet al te streng, maar wel controlerend. Tot slot is het niveau niet makkelijker of moeilijker dan andere HBO-opleidingen.

CIOS: Centraal Instituut Opleiding Sportleiders

Het CIOS is op MBO-niveau, maar heeft wel wat meer gespecificeerde richtingen dan een enkele andere MBO sportopleiding. Zo kun je kiezen uit: sport- en bewegingscoördinator sport, bewegen en gezondheid, MBO dans, CIOS sport- en bewegingscoördinator (niveau 4), CIOS sport- en bewegingsleider (niveau 3) en CIOS sport- en bewegingsbegeleider (niveau 2).

De eerst genoemde opleiding is alleen te volgen in Haarlem – Hoofddorp. De tweede opleiding, MBO dans, is te volgen in Goes – Breda en in Sittard – Venlo. De laatste drie opleidingen vestigen zich in: Arnhem, Goes – Breda, Haarlem – Hoofddorp, Heerenveen – Leeuwarden en Sittard – Venlo.

Tot slot zijn er nog veel meer MBO sportopleidingen, deze zijn onder anderen te vinden op de ROC scholen.

Geef een antwoord