Je bekijkt nu Surfen: alle do’s en don’ts op een rij

Surfen: alle do’s en don’ts op een rij

Het weer wordt steeds beter en de zomervakantie komt dichter en dichterbij. Het verlangen om op vakantie te gaan begint te kriebelen… Wellicht heb je al plannen voor een vakantie, zoals een surfvakantie! Als je van plan bent voor het eerst een surfplank te bestijgen, of als je nog een beginnende surfer bent, dan is dit artikel voor jou. We zullen de do’s en don’ts voor je op een rijtje zetten en wat algemene tips!

Algemene tips

Om te beginnen zullen we je een paar algemene tips geven. Kies ten eerste een mooie bestemming uit, surf het internet af (haha, see what we did there), en lees vooral veel reviews. Let vervolgens goed op wanneer je de vakantieperiode kiest. Let vooral op het ‘seizoen’, aangezien je in sommige seizoenen beter kan surfen in verband met het weer en de wind op dat moment. Zorg er verder voor dat je veel en genoeg kleding meeneemt (kijk hier voor zomerse ibiza kleding), maar ook een wetsuit! Ten slotte nog de tip om goed contact te houden met vrienden en familie: je doet iets cools maar ook relatief iets gevaarlijks. Geef dus vaak een belletje of stuur ouderwets een kaartje (met een postzegel, hoeveel zou die kosten?).

Do’s en don’ts

Huur daar op bestemming een surfboard in plaats van dat je er een mee zeult. Niet dat we er van uitgaan dat je zelf al een surfboard hebt, maar je zou er natuurlijk één kunnen lenen. Ons advies is om dat niet te doen. Het bespaart ongelofelijk veel ruimte en gedoe, daarnaast is de kans op beschadiging erg groot wanneer je hem mee neemt als bagage.
Kies een goede surfschool uit daar op bestemming, ook hierbij geldt: lees veel reviews. Je hebt goede begeleiding nodig voordat je in het diepe wordt gegooid. Leer de basics en leer veilig surfen. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt bij de instructeur.
Doe van tevoren aan wat krachttraining, ga naar de sportschool zodat je stevig op je surfplank kan staan zo.
Onthoud ten slotte dat je het langzaam aan mag doen! Neem de tijd die jij nodig hebt.

Geef een antwoord