Je bekijkt nu Sportlegendes

Sportlegendes

Sommige sportlegendes wisten al vroeg dat ze topsporter zouden worden, bij wijze van spreke al toen ze uit alle pampers maten groeiden. Anderen begonnen pas op latere leeftijd met sporten en ontdekten pas later hun talent.

Leefstijl

Als topsporter moet je goed eten en (vanzelfsprekend) goed sporten. Veel sportlegendes hebben wel eens creatine/kreatine gebruikt. Dit is goed voor je spieren omdat je spieren dan snel worden voorzien van energie, vooral bij sporten met uithoudingsvermogen is dat super belangrijk. Bij dit soort voedingssupplementen is het belangrijk om goed te blijven eten. Dit is dan ook een groot onderdeel van de leefstijl van topsporters. We zullen nu kort het leven van een paar (voormalig) topsporters uitlichten.

Johan Cruijff

Nummer 14, de Verlosser, oftewel: Johan Cruijff. Hij werd geboren in april 1947, in Amsterdam. Van 1964 tot 1973 speelde hij bij Ajax, daarna FC Barcelona (1973-1978), Los Angeles Aztecs (1979), Washington Diplomaten (1980), Levante (1981), Ajax (1981-1983) en ten slotte Feyenoord (1983-1984).

Als voetballer had Johan Cruijff zijn grootste successen bij Ajax, en als trainer bij Barcelona. Maar één trainer pakte meer prijzen met Barcelona dan Cruijff, dit was zijn voormalige pupil Josep Guardiola.

 

Max Verstappen

Max Verstappen werd geboren op 30 september 1997 in Hasselt. Zijn volledige naam is Max Emilian Verstappen. Vanaf kinds af aan heeft hij het racen al in mijn bloed zitten. Allebei zijn ouders hebben deze genen namelijk door gegeven: Jos Verstappen en Sophie Klumpen. Zijn moeder was namelijk een goede kartster. Nog voordat hij zijn eerste stappen kan zetten, is hij al op de kartbaan te vinden. En dit heeft werkelijkwaar zijn vruchten afgeworpen.

Anton Geesink

Deze legende van het judo werd geboren op 6 april 1934, in Utrecht. Anton Geesink, 1,98 m lang en 120 kg zwaar, won als eerste niet-Japanner de wereldtitel in de judoklasse alle categorieën.

Sven Kramer

Sven Kramer is geboren in Oudeschoot op 23 april 1986, hij is een Nederlandse langebaanschaatser. Op de 5000 meter is hij tweevoudig olympisch kampioen, achtvoudig wereldkampioen allround en achtvoudig Europees kampioen.

Geef een antwoord