Je bekijkt nu Goede sportkleding is erg belangrijk

Goede sportkleding is erg belangrijk

Goede sportkleding is bepalend voor een goede sportprestatie. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat je niet in belachelijke carnavalskleding of in een spijkerbroek moet gaan sporten. Maar waarin dan wel? Er zijn talloze merken, schoenen, broeken, shirts, etc. Voor elke sport is dan weer iets anders geschikt. In dit artikel zullen we je helpen met een keuze maken in de wereld van sportkleding!

Yoga/Pilates

Yoga en Pilates zijn van een trend uitgegroeid tot sporten waar sommigen bij zweren! En dat is ook niet gek, beide sporten zorgen op een rustige manier voor een ontzettend sterk lijf (en een sterke geest). Pilates versterkt belangrijke spieren, maakt ze slank en strak – zonder ze te vergroten. Vooral rond je middenrug worden je spieren sterker. Dit verbetert je houding onmiddellijk. Yoga zorgt ook voor slanke en sterke spieren, maar tijdens de oefeningen ligt de focus vooral op de ademhaling. Door rustig en diep te ademen wordt de aanmaak van het stresshormoon cortisol gestopt. Qua sportkleding is het belangrijk dat de kleding flexibel is en kan meebewegen met je lichaam. Je kunt kiezen voor strakke broeken en een strak hemdje/shirtje. Maar we zien ook vaak (voornamelijk bij yoga) dat de beoefenaars kiezen voor ruime kleding van een dunne stof. Dit is helemaal aan jou! Goede sportmerken in deze categorie zijn onder andere: Nike, Röhnisch, YogaStyles, Urban Goddess.
 

Sportschool

In de sportschool zijn veel verschillende spiergroepen te trainen. Als je veel aan cardio gaat doen, is het aan te raden om een goede strakke sportbroek te dragen. Bij voorkeur eentje die doorlaatbaar is. Verder volstaat een simpele joggingbroek gewoon. Wat betreft een shirt kun je in principe aan doen wat je wilt, dit maakt niet heel veel uit. In ieder geval iets waar jij je fijn in voelt!

Buitensport

Wanneer je aan buitensport doet is het vooral ontzettend belangrijk om op te letten dat je goed gekleed bent voor elk weer.

Geef een antwoord