De vetste skate schoenen!

We kunnen ondertussen denk ik wel zeggen dat skaters een eigen kledingstijl hebben gecreëerd. Het imago van lage broeken zijn ze ondertussen wel kwijt, tegenwoordig is het veel stijlvoller geworden. Steeds vaker zien we die ‘casual-skate-stijl’ dan ook terug in festival outfits. En wist je dat veel nieuwe sneakers speciaal zijn gemaakt om te skaten? Maar welke zijn nou de beste en vetste?

De Stefan Janoski Skate Shoes zijn natuurlijk de gouden oude. Nike begon hier tientallen jaren geleden mee en ondertussen zijn er allerlei verschillende ‘versies’. Zo heb je nu de Stefan Janoski Max, de Stefan Janoski Hyperfeel en de Zoom Stefan Janoski – zoals we hem kennen. Niet alleen zien deze schoenen er oprecht leuk uit, ze zorgen ook voor veel grip door de mooi afgewerkte zool. Ze verschijnen met steeds apartere printjes en kleuren, een breed aanbod om uit te kiezen dus.

janoski

Vans staan daarnaast ook bekend als ‘skate shoes’. De Vans Half Cab’s werden opvallend veel gedragen. Nu overigens nog steeds al heeft Vans ondertussen veel nieuwe modellen uitgebracht. De slip on’s (zonder veters) zijn erg populair onder skaters, maar ook de Old School zwart witte sneaker heeft zijn comeback gemaakt. Deze schoen is heerlijk zacht van binnen en biedt veel steun.

vans

Ook skaters met schoenen van Supra zien we veel op de boards staan. Dit merk is nooit buitensporig populair geweest, maar staat wel voor kwaliteit. De schoenen zijn uit fijn materiaal gemaakt (waardoor ze vrijwel geen blaren kunnen veroorzaken) en zorgen ze door de zool voor een goede grip.

supra

Ten slotte vragen wij ons af welke skateboarder aan welke schoenen de voorkeur zou geven. Tony Hawk heeft bijna zijn hele carrière gekozen voor de Old Skool Vans, en dan de high-top versie. De zool van deze schoen zorgt, zoals reeds gezegd, voor een stevige grip en door de high-top ook ondersteuning.

Welke schoenen zou jij kiezen?

Geef een antwoord